VANLIGA FRÅGOR

Har du en fråga om Snoreeze? Hitta ett svar på din fråga här.

Hälsofrågor

Snoreezes produkter är gjorda på naturliga ingredienser och är säkra att använda om du är gravid eller ammar. Dock rekommenderar vi att du konsulterar din läkare innan användning.

Snoreezes produkter är gjorda på naturliga ingredienser och är säkra att använda om du lider av astma eller andra andningssvårigheter. Dock rekommenderar vi att du konsulterar din läkare innan användning. Vi rekommenderar inte att du använder Snoreeze Snarkskena om du lider av astma eller andra allvarliga andningssvårigheter som lungemfysem.

Snoreezes produkter är tillverkade av naturliga ingredienser. Dock rekommenderar vi att du konsulterar din läkare innan användning. Många olika typer av mediciner, som exempelvis lugnande medel, kan öka snarkningen på grund av deras avslappnande effekt på de bakre musklerna i halsen.

Den rekommenderade dosen av produkten bör vara tillräcklig för att reducera de flesta människors snarkning i upp till 8 timmar. Om du börjar snarka igen senare under natten går det bra att applicera mer av produkten.

Ja. Snoreezes produkter är tillverkade av naturliga ingredienser och är säkra att använda varje natt. För de flesta människor kan positiva livsstilsförändringar reducera risken för snarkning.

Det är säkert att dricka alkohol och använda Snoreezes produkter. Alkohol riskerar dock att förvärra din snarkning på grund av den avslappnande effekten den har på de bakre musklerna i din hals. Snoreezes produkter kommer därför bli mindre effektiva om du har konsumerat alkohol.

Munstycken som Snoreeze snarkskena har visat sig vara en effektiv behandling mot mild eller måttlig sömnapné. Om du har blivit ordinerad en CPAP-behandling av din läkare rekommenderar vi inte att du avbryter denna utan att diskutera med din läkare först. Om du misstänker att du lider av sömnapné bör du konsultera en läkare och fråga om de anser att Snoreeze snarkskena skulle passa för dig.

Det beror på hur många tänder som saknas, och vilka de är. Några saknade kindtänder längst bak i munnen borde inte vara några problem, men om du saknar ett flertal främre tänder kan det innebära svårigheter i användningen av snarkskenan. Om du har tandkronor rekommenderar vi inte att du använder snarkskenan utan att konsultera din tandläkare. Detta gäller särskilt om du har kronor på dina framtänder, då de utsätts för det största trycket. För personer med löständer går det att använda Snoreeze snarkskena om löständerna är kvar i munnen under sömnen. Snarkskenan går inte att använda om du har en helprotes som avtages under natten. Om du har halvprotes som avtages under natten behövs en majoritet av dina främre och bakre tänder för att kunna använda Snoreeze Snarkskena. Konsultera din tandläkare eller ortodontist om du är osäker på om Snoreeze Snarkskena är lämplig för dig.

Vi rekommenderar att inte använda Snoreeze snarkskena om du lider av en allvarlig andningssvårighet som astma eller lungemfysem.

Snoreeze Produkter

Alla Snoreeze-produkter – halsspray, nässpray, näsplåster, munremsor och snarkskena – motverkar huvudorsakerna till snarkning och har utvecklats för de som snarkar mest högljutt. Vi brukar rekommendera människor att prova en av dessa produkter först, då de fungerar för en majoritet av de som snarkar.

Snoreeze Nässpray och Näsplåster har utvecklats för de som snarkar på grund av förkylning, allergier och täppt näsa, och fungerar genom att lindra nästäppa.

If you don’t mould your Snoreeze Oral Device correctly, or it becomes loose-fitting over time, it’s possible to re-mould the device. There is no maximum number of times the Snoreeze Oral Device can be re-moulded. However, as the device is made of plastic, it may start to lose its integrity after the 3rd or 4th time of moulding. This would be the time to consider purchasing a new one.

Snoreeze Halsspray/Munremsors patenterade, dubbelverkande, tidsbaserade formulering ger fukt och smörjer den mjuka vävnaden i den bakre delen av halsen för effektiv snarklindring i upp till 8 timmar.

Snoreeze Nässprays unika blandning av naturliga ingredienser lägger ett skikt i näsgångarna för att öppna luftvägarna och underlätta luftflödet under natten.

Snoreeze Näsplåster öppnar försiktigt upp näsgångarna för att underlätta luftflödet under natten.

Snoreeze snarkskena behandlar sömnapné och behandlar huvudorsaken till snarkning. Den justerbara designen skjuter fram den undre käken för att skapa utrymme bakom tungan och därmed försäkra att luftvägarna hålls fria under natten. Detta öppnar upp den blockerade övre luftvägen och möjliggör att luft färdas obehindrat, vilket ger en effektiv lindring av sömnapné och snarkning.

Många upplever att användningen av snarkskenan, så att käken hamnar i sin naturliga position, är tillräcklig för att lindra sömnapné. Dock är den första användningen av Snoreeze snarkskena olika för alla. Om du fortfarande lider av sömnapnén efter att ha använt din snarkskena i 2-3 nätter bör du justera skruvarna i munstycket. Dessa skruvar är till för att justera snarkskenan lika mycket på båda sidor, och syftar till att positionera den undre käken något längre fram. Du hittar en steg-för-steg instruktionsvideo som visar hur du justerar din Snoreeze snarkskena till ett perfekt läge för dig här. Om dina symtom kvarstår efter att ha justerat Snoreeze snarkskena gradvis till det yttersta läget, rekommenderar vi att du besöker din läkare. Det kan innebära att problemet är allvarligt och kräver en alternativ behandling.

Snoreeze snarkskena är ett “koka-och-bit”-munstycke som du själva kan forma hemma på under 5 minuter. Snarkskenan är designad för att vara så användarvänlig som möjligt, och förpackningen innehåller en detaljerad informationsbroschyr med bilder som illustrerar varje steg av formningsprocessen. Du hittar en steg-för-steg instruktionsvideo som visar hur du formar och anpassar din Snoreeze snarkskena här.

Om du inte format din Snoreeze Snarkskena korrekt, eller om den inte passar efter ett tag, är det möjligt att omforma munstycket. Det finns ingen maximal gräns för hur många gånger du kan omforma Snoreeze Snarkskena. Eftersom munstycket är gjort av plast är det dock möjligt att den kan tappar en del av sin spänst och bli mindre formbar efter den tredje eller fjärde gången. Då kan det vara dags att överväga att köpa en ny.

Snoreeze snarkskena justeras för hand genom att använda skruvarna på båda sidor av den nedre skenan. Du hittar en steg-för-steg instruktionsvideo som visar hur du justerar din Snoreeze snarkskena till rätt inställning för just dig här.

De första gångerna du använder ett munstycke som Snoreeze snarkskena kan din käke kännas lite öm på morgonen. Detta är ganska vanligt då din käke hålls i en korrekt position under natten. Du kan även uppleva ett lätt obehag i käken om du reglerar din snarkskena till ett mer framställt läge. I de flesta fall är detta obehag tillfälligt och borde minska inom en timme eller två efter att du tagit ut snarkskenan. Genom att fortsätta använda snarkskenan bör obehagskänslan i din käke reduceras allteftersom, då din kropp successivt börjar vänja sig vid att du använder munstycket. Om obehagskänslan i käken håller i sig under längre än 2 veckor, eller inte försvinner ett par timmar efter att du tagit ut skenan på morgonen, rekommenderar vi att du inte fortsätter användandet.

Snarkning och obstruktiv sömnapné (OSA)

Huvudorsaken bakom snarkning är att musklerna bak i svalget slappnar av vilket kan göra att luftvägarna blir trängre och den avslappnade muskelmassan vibrerar när du andas. En annan orsak till att du snarkar kan vara nästäppa vilket kan begränsa eller blockera luftflödet i näsan. Detta kan orsakas av förkylningar eller allergier och du blir tvungen att andas genom munnen när du sover, vilket kan få dig att börja snarka. Livstilssfaktorer så som alkoholkonsumtion, rökning och övervikt kan bidra till en ökad risk för att du börjar snarka.

Om du är överviktig kan den ökade kroppsmassan runt hals och nacke tränga ihop luftvägarna. Detta kan leda till frekvent och högljudd snarkning.

Rökning kan irritera och skada vävnaden bak i svalget. Detta orsakar en inflammation i luftvägarna vilket leder till frekvent och högljuddare snarkning.

Sömnapné kan vara svårt att diagnostisera. Vissa människor kan ha sömnapné utan att ens misstänka att de lider av det. Ett tydligt tecken på sömnapné är högljudd snarkning – samtidigt som alla högljudda snarkare inte lider av apné. Du kan lida av sömnapné om du snarkar och slutar andas under sömnen, eller om du vaknar trött (trots att du sovit 8 timmar). Efter att du haft en episod av apné när du sover brukar du vakna till med en snarkning eller fnysning.

Om du tror att du lider av obstruktiv sömnapné bör du uppsöka din läkare. För att kunna få en formell diagnos kommer du behöva genomföra en sömnstudie. Detta brukar innebära en övernattning på en klinik där din sömn bevakas under natten så att läkarna kan se om din andning pausas samt hur ofta detta sker. Sedan kan din läkare hjälpa dig att hitta rätt behandlingsform.

Det beror på hur allvarlig din sömnapné är, och om du har symtom som trötthet under dagen som kan påverka din förmåga att köra säkert. När du har fått en formell diagnos för din sömnapné kan din läkare avgöra huruvida du kan köra bil eller inte.