VETENSKAPEN BAKOM SNOREEZE

Snoreeze Halsspray

Snoreeze Halsspray riktar sig mot huvudorsaken bakom snarkning: Uttorkning av den mjuka vävnaden i svalget. Formuleringen smörjer halsen vilket bidrar till att minska vibrationerna som orsakar snarkning.

Den fuktar halsen för att hjälpa till att minska vibrationerna som orsakar snarkning. Formulan innehåller mikrosfärer i flera lager. Dessa kapslar in de aktiva ingredienserna i sprayen. Den “lökskalslika” strukturen ger en kontrollerad frisättningseffekt under lång tid och har kliniskt bevisad effekt i upp till 8 timmar.

Halsspray-formuleringen:

  • Innehåller kalciumcitrat som stimulerar kroppens naturliga vätske- och slemproduktion vilket gör att vävnaden i svalget återfuktas.
  • Är anti-inflammatorisk. Detta bidrar till en snabbare reparation av vävnaden i svalget som kan ha skadats av vibrationerna från snarkning.
  • Har thermo-gel-egenskaper. Formuleringen kommer ur flaskan som en fin spray som sedan blir till en gel när den kommer i kontakt med svalget och värms upp. Gelen återfuktar och smörjer vävnaden. En gel är mer effektiv än en vätska eller skum och det är mindre troligt att den sväljs – gelen stannar på den plats där den är mest effektiv, i upp till 8 timmar.

Snoreeze Nässpray

Snoreeze Nässpray riktar sig mot snarkning orsakad av förkylning, nästäppa eller allergier. När vävnaden i näsan svullnar under förkylning (eller allergisk reaktion) begränsas eller blockeras luftflödet i näsan. Snoreeze nässpray fungerar som ett fuktmedel och ett avsvällande medel. Det öppnar luftvägarna i och ger snarklindring.

Formulan i nässprayen innehåller mikrosfärer i flera lager. Dessa kapslar in de aktiva ingredienserna i sprayen. Den ”lökskalsliknande” strukturen ger en kontrollerad frisättning under lång tid och har kliniskt bevisad effekt i upp till 8 timmar.

Nässpray-formuleringen:

  • Innehåller Poloxamer 407. Detta skapar en fin skyddande hinna med mikrosfärer som bidrar till att de aktiva ingredienserna frigörs under lång tid. Detta återfuktar näsgångarna och minskar vibrationerna som bidrar till snarkning.
  • Innehåller ingredienser som har en avsvällande effekt, som t ex ringblomma, timjan och lavendel. Dessa minskar svullnaden och öppnar upp luftvägarna.

Snoreeze Snarkskena

Snoreeze snarkskena är justerbara munskenor som behandlar högljudd snarkning. De fungerar genom att hålla din underkäke i rätt läge så att din luftväg hålls öppen. Detta gör att du kan andas lätt och tyst.

Munskenor kallas även Mandibular Advancement Devices och snarkskenor.

En förflyttning av underkäken framåt fungerar på två tydliga sätt: minskning av den luftturbulens som orsakas av hinder i luftvägarna, och förhindrande av att den övre luftvägen faller ner. Genom att flytta käken gradvis framåt dras tungan och annan sammanhängande vävnad framåt. Detta skapar mer utrymme mellan basen på tungan och struplocket. Förskjutningen framåt av käken verkar på musklerna i gommen och omfånget i den övre luftvägen. Hos en majoritet av patienter med obstruktiv sömnapné ökar detta kraften i struplockets muskulatur och gör det mindre benäget att falla ner.

Kliniska studier visar att förskjutning framåt av käken:

  • Stramar åt den mjuka vävnaden i de yttre svalgväggarna. Detta minskar luftturbulens och vibrationen i den mjuka vävnaden vilket orsakar snarkning.
  • Aktiverar genioglossusmuskeln i gommen och ökar muskelkraften i luftvägen.
  • Ändrar trycket i svalget för att normalisera de fysiologiska egenskaperna i den övre luftvägen